måndag 17 november 2014

Viktiga glosor

Minstingens älsklingsbok heter Första monsterboken. Den läser vi minst två gånger vid varje nattning. Hon har svårt att minnas Frankensteins monster och vampyr, men känner direkt igen zombien, mumien och demonen. "Pöket" är förstås enklast. 

Roligast tycker jag är när hon fyller i slutrimmen. Demon: "Strindberg stavar sin med..." "Äää!" fyller tvååringen i. 


måndag 10 november 2014

Ser du stjärnan i det grå?

Ett hus på gatan har adventspyntat. Ja, nu vet jag inte mer än det jag hinner fulglo när vi åker förbi i bilen (när sambon kör) men det är adventsljusstakar och adventsstjärnor och det är supermysigt och överdrivet merry christmas och jul, jul, strålande jul. 

Mäh! Redan??? vrålar jag första gången jag får syn på stjärnan som lyser upp den eviga novemberskymningen. Man kan väl inte...? Det är ju flera veckor till...

Ja, jag är upprörd. Det är skitlångt till mina smockfulla banankartonger märkta JUL får komma upp ur källarmörkret. Skitlångt! 

Efter att ha passerat några gånger har jag slutat tycka att det är konstigt. Nu tycker jag bara att det är orättvist. 

När jag beklagar mej svarar sambon helt okänsligt att i så fall kan väl jag också pynta. Som om det vore så enkelt. Som att det bara var att hämta en låda och hänga upp en adventsstjärna i fönstret den nionde november. (Dialogen skedde igår.)

Nej. Till och med Alice, som om möjligt längtar mer till julen än jag gör, förstod galenskapen i pappans förslag. Vi har enats om att torsdagen eller kanske onsdagen innan första advent är okej. Då är det fritt fram. 

Bra plan. Blir intressant att se om jag julen 2014 gör en enda sak som jag planerat det.