onsdag 29 februari 2012

Inte bara semlor.

Det kommer snart flytta in en ny filur på Mossberget. Ja, filuren bor faktiskt redan här men än så länge märker man ingenting. I och för sej. Sneglar man åt mitt håll märker man jäkligt mycket av den eftersom jag är stor som ett hus. Och det är inte bara semlor där inne.

Nog inlindat. Jag är gravid.

Har mått som en bajskorv ett tag, men nu är det riktigt mysigt. Hade gärna haft en Hollywoodgraviditet den här gången med liten söt kula på späd kropp, men icke. Har redan blivit tillfrågad om det är tvillingar. Men det är det inte. (För i helvete!) Det är EN übersöt gulligosunge där inne som sparkar och längtar ut till familjen. Känns det som.


tisdag 28 februari 2012

Kära Martina Bonnier!

Att jag använder samma gamla bruna handväska varje dag är inte modestatement.
"Tänk färg."
Kanske du kunde tänka bilskatt, för små galonkläder till ungarna och en massa vabbande.
Skittråkigt att vara klok ekonomisk mamma. Jag är dessutom en oekonomisk tjockis som inte är klok på en fläck.
Och jag har en sliten, ofärgglad väska.

onsdag 15 februari 2012

Rapport från en sjukstuga.

Det är sjukstuga på Mossberget. Har nu pågått i cirka tusen år.

Vi har varit sjuka om varann sedan förra lördagen. Nu ligger lilltjejen här bredvid och svettas efter att ha svalt en halv alvedon.

Varje dag har jag trott att hon är på bättringsvägen och sagt på jobbet att imorrn kommer jag, och morgonen efter får jag erkänna att jag återigen gissat fel.

Nu har inte jag ett jobb där man är direkt saknad. Vi är ibland nästan 100 pers som gör samma sak. Så det är nog mest jag som funderar över det här med att jag missat ännu en arbetsdag.

Drömde inatt att jag glömt bort hur man gör på jobbet så jag minglade bara. I exakt samma veva började min chef ropa in folk för att diskutera eventuell fortsatt anställning. Jag såg att hon såg mej, en ögonvråobservation, och ändå kunde jag inte sluta spexa där jag satt i min stol och körde lite kontorsrally. Ungefär som när man druckit nåt glas för mycket och ser att folk tittar lite snett men det är omöjligt att sluta skämta eller skratta skithögt. En mardröm.

Okej. Drömmar är booooring. Men sjukstuga ÄR boring. Min dröm är liksom vad som hänt mig. Sen är det bara den där neverendingstoryn som pågår på diskbänken. Tycker skitsynd om mej själv för att jag måste plocka i och ur diskmaskinen. Ändå minns jag så väl pappas diskmedelsskummiga underarmar.