söndag 10 maj 2009

Törnrosa.

Nu är farsan hemma igen. Han ligger i sängen och sussar. Han har inte sovit en blund (påstår han) men han har bara tillåtelse att sova 2 timmar. Det är hårt att vara efterlängtad.

På tal om att sova...

På fredag kvällen var vi bjudna till Stugsund för fredagsmys. Tacomiddag och vuxet sällskap. Det kunde inte bli bättre för en gräsänka. Jag fick till och med en välkomstdrink.

Efter ett tag började Maja fråga om inte Alice kunde få sova över igen. Det blev så. Från att ha varit en blygis förvandlades hon till coola bruden när beslutet väl var taget.

Natten gick relativt bra. Maja blev sjuk, vilket väl inte kan räknas som bra i och för sig, och vid femsnåret hade Alice vaknat och fick komma in till stora sängen där Maja redan låg och sussade. Där somnade hon om och vaknade inte förrän vid halv tio.

Det är nästan så man blir förbannad när man hör det. Här hemma sover hon inte längre än till sex om jag så skulle hålla henne i sängen med våld. Och just våld har jag hört är det mest effektiva sättet att få små treåringar att sova...

Igår ville Alice sova hos Axel och Maja igen.
"Det är mycket skönare där." förklarade hon. "Deras säng är myyyycket skönare."

Inga kommentarer: