torsdag 11 februari 2010

Hello Dolly!


Jag håller på att måla in mej i ett hörn. Ett kvinnofällehörn.

Jag har nämligen varit hemma låååång tid nu. Nog för att jag har pluggat lite men så länge man inte tillbringar 40 timmar i veckan på en arbetsplats så räknas det inte. Och jag kan väl erkänna att den här kursen är rätt soft. Än så länge.

All tid hemma gör att det är jag som "sköter" hushållet. Självklart med hjälp av sambon men det är jag som leder plockarligan om man säger så. OM man nu skulle reflektera det allra minsta över vem som gör vad.

Eftersom jag har tagit hemmafrurollen så har jag fått mina rutiner.

Man hänger upp strumporna i par för då slipper man para ihop dom efter dom torkat. Göra tvärtom? Varför då? Då blir det ju superstökigt när dom torkar. Hänga där helt utan sin strumpkompis. Nej, det går inte.

Men varför ställer du den där på nedre våningen i diskmaskinen? Så här gör alltid jag och det blir skitbra. Ställ så här. Hörru. Ställ som jag sa. Hörru. Nähä. Då får jag väl gå å ändra när du gått därifrån då.

För ingen gör så bra som jag.

När sambon och jag städar delar vi upp jobbet. Han läser lite tidning och softar medan jag plockar, plockar och plockar. Tittar lite strängt. Plockar lite till. Suckar högt. Plockar lite till. Tittar ännu lite strängare. Plockar lite till. Tar upp en leksak och kastar hårt i leksakslådan så kidsen blir liiiite rädd för mamma. brukar han förstå att nu jäklar är det dags. Jag ger honom nån hög med saker som jag vet att han klarar av att lägga på rätt plats. (Ni hör, jag är helt utom räddning!) Och sen får han dammsuga. Medan jag fortsätter att plocka och sväva som ett orosmoln runt honom hela tiden. Pekar på dammtussar, lyfter på lådor och flyttar undan stolar, för annars är det lätt att dammsugaren bara går runt alla dessa saker.

Usch det är hemskt. Jag är hemsk.

Så när jag nån gång "får hjälp" så är det ändå inte bra. Jag vill ha hjälp av någon som kan göra exakt så som jag vill göra. Som man ska göra. Vem ringer man för att bli klonad?

1 kommentar:

Helen sa...

sorry kan inte hjälpa dig på den punkten.. för jag är lika jag...
däremot måste jag bli lite avis på ert superduper fina kök.. VILL HA
ses imorrn
kram